Onze producten worden gemaakt van illipe boter uit de illipe noot. De illipe boter heeft een fair for life certificaat en is biologisch gecertificeerd. Fair for Life is een keurmerk voor Fair Trade en Verantwoorde Ketens. Het is gericht op producenten in een economisch kwetsbare positie, zoals kleine boeren. Fair for Life heeft eisen die het gebruik van chemicaliën beperken, het toewerken naar biologische teelt wordt sterk aanbevolen. Daarnaast zijn er eisen om energiegebruik te minimaliseren, lucht- en watervervuiling te beperken, en natuurlijke ecosystemen te beschermen.

Onze skin bar is gemaakt van recyclebaar en herbruikbaar karton, wij hopen bij grotere productievolumes de kokers helemaal van gerecycled karton te kunnen maken. Onze bodycrème zit in een plastic potje, de meest haalbare en duurzame oplossing op dit moment voor dit product.

Wanneer de productie aantallen stijgen hopen wij in de toekomst 100% te kunnen voldoen aan onze hoge duurzaamheidseisen en wij zullen onze verpakking continu optimaliseren! Wij staan altijd open voor suggesties.

De hoofdingrediënten komen direct uit het regenwoud van Indonesisch Borneo. In Nederland (Amsterdam) worden deze ingrediënten samengevoegd en de verpakkingen gevuld. Hiervoor werken wij samen met Rebel Nature. Rebel Nature werkt uitsluitend met natuurlijke ingrediënten en hoogwaardige, ethisch verantwoorde grondstoffen.

Alle ingrediënten van alle Fat Forest producten zijn 100% natuurlijk. Wij streven er naar dat 100% van de ingrediënten ook afkomstig is uit het regenwoud. Echter om de productkwaliteit te waarborgen kan het zijn dat er ook kleine percentages natuurlijke ingrediënten worden toegevoegd die niet direct uit het regenwoud komen. Dit aandeel proberen wij tot een minimum te beperken.

Gelukkig is er tegenwoordig veel aandacht voor producten die voor 100% uit natuurlijke ingrediënten bestaan. Onze producten bestaan vanzelfsprekend voor 100% uit natuurlijke ingrediënten en zijn palmolievrij, alleen dit is niet genoeg! Wij nemen geen genoegen met 100% natuurlijk en palmolievrij, maar al onze producten zijn ook ontbossing vrij. Dat wil zeggen dat Fat Forest producten ontbossing tegengaan en helpen het regenwoud te behouden. Pas dan is onze missie geslaagd.

Wij hebben met 4 dorpen overeenkomsten dat zolang wij van hun illipe noten kopen zij hun bos beschermen. Gebaseerd op gegevens van betrouwbare bronnen, hebben deze vier dorpen samen een regenwoud oppervlakte van 26.635 hectare. Vanuit de noten die wij uit deze vier dorpen hebben ingekocht, hebben we 157.6 ton illipe boter geproduceerd. Dit komt neer op gemiddeld 5,9 Kg illipe boter geproduceerd per hectare (10.000 m2) regenwoud.

In een body crème van 100 ml = 90 gram zit 5% illipe = 4,5 gram = 7,62 m2 regenwoud
In een skin bar van 60 gram zit 75% illipe = 45 gram = 76,27 m2 regenwoud

We hebben de exacte oppervlakte van het bos in deze vier dorpen niet zelf nagemeten. We zijn dit samen met de lokale gemeenschappen in kaart aan het brengen en ook wat de huidige status is van die grond. We zijn samen met de mensen die in deze dorpen wonen aan het kijken hoe we de bescherming van de bossen kunnen monitoren en op welke andere manieren wij ze nog meer kunnen helpen om inkomsten te genereren uit het staande regenwoud, zonder dat regenwoud enige schade toe te brengen.

We hebben overeenkomsten gesloten met 4 dorpen waar we onze illipe noten oogsten, dat zij de bossen waar de illipe bomen staan zullen beschermen, zolang wij de illipe noten van ze kopen. Doordat wij de illipe noten kopen, kunnen zij een inkomen verdienen uit het staande bos, en hoeven ze het niet te vervangen met een plantage om er iets aan te kunnen verdienen en het bos laten staan. Dit is pas een eerste stap om de lokale communities te helpen om rond te komen van het staande bos. De illipe noten zijn maar eens in de 3 jaar beschikbaar, dus we zijn samen met de communities aan het onderzoeken welke nuttige producten we nog meer op een verantwoorde manier uit het bos kunnen oogsten, om de inkomsten uit het bos te verhogen. In de komende jaren willen we nog veel meer ingrediënten voor mooie cosmetica producten gaan introduceren, waardoor de opbrengst uit het staande bos veel groter wordt dan de opbrengst vanuit wat voor plantage dan ook.

Load More